Vietnam – landet med det rare i

Du vet saanne e-poster ein ofte faar paa fredager med onske om ei god helg, og morsomme bilder av utrulige ting som aldri kunne ha skjedd i eit vestlig land? Vel, eg trur mange av dei bilda er tatt i Vietnam. Folk her har dei mest oppfinnsomme, om ikkje alltid trygge og saerlig langsiktige loysingar paa ting. Eg har knipsa eit par bilder som eksempel paa kva eg meiner med det. Noko anna ein legg merke til er at det er saa fullpakka og i store mengder av alt her. Ikkje som i Norge der vi liker minimalisme og ting er kategorisert og ordna paa ein logisk maate. Her i Vietnam er det ikkje saa lett aa sjaa logikken og in faar ein liten folelse av kaos. Det er absolutt ei oppleving og komme hit og sjaa korleis dei lever her.

Overlast? Aldri hort om..


To menn bruker ei lita korg for aa komme seg ut til baaten sin.


Du kan faa tak i det meste paa dei lokale marknadane. Det er ikkje alltid bestemte typer varer dei ulike bodene sel, men litt mat, litt parfyme, litt smykker, litt av kvart og noko for alle.


Glad eg ikkje jobber som telemontor i Vietnam..


Det er 83,6 millioner mennesker i Vietnam – og 9,5 millioner mopeder!


Fiskemarked. Oh, the smell..


Frosk? Anyone?


Blekksprut i alle storrelser og varianter.


Kaffe er ein av Vietnam sine storste eksportvarer. Iskaffe’n her er AMAZING!

Ho Chi Minh City (Saigon)
“Keep walking, like Johnnie Walker!” Det var tipset reiseguiden gav oss om korleis aa krysse gata med livet i behold i Ho Chi Minh City. Det er ingen lyskryss, og tett i tett med mopeder, biler og busser som ikkje stopper. Ein maa berre gaa rolig rett ut i trafikken, rett fram, aldri snu og for all del ikkje springe! Det er lettare sagt enn gjort, naar det kjem 10 kjoretoy mot deg paa same tid og alle tuter. Men eg overlevde. Trafikken burde igrunn ikkje overraske, for det er jo den storste byen i Vietnam, med 6 millioner innbyggarar.

Vi besokte Cu Chi Tunnels, eit komplekst tunnellnettverk som vietnameserane brukte som skjulestad under krigen.

Vi var og innom War Remnant Museum. Mange sterke og gripande bilder fraa krigen der.

Blei mykje fokus paa Vietnamkrigen mens vi var i Ho Chi Minh City. Men vi fekk og tid til aa gjere andre ting, som f.eks aa spiste FANNY Icecream.

:D

Nha Trang
Fraa Ho Chi Minh City til Nha Trang tok vi nattog. Neida, det var ikkje eit saannt overfylt skramletog med folk og dyr halveis hengande ut vinduet. Det var som eit norsk tog, saa vi sov godt om natta og vakna opp i kystbyen Nha Trang.
I lopet av dei to dagane der hang vi paa stranda og blei gode og rode, og besokte eit fantastisk fint fossefall utanfor byen.


Godt med litt strandliv igjen etter storbyen.


Leik og morro i elva


Weeeee! (ikkje saa lett aa sjaa, men det er altsaa meg som klatrer og hopper fraa berget) :)

Halvegs i Vietnam
Vi starta i sor og beveger oss nordover og no er vi omtrent halvegs i Vietnam. Eg liker meg meir og meir! Byane vi besoker er veldig ulike og vi faar sett mykje av den lokale kulturen. Vi faar i det heile tatt sett mykje rart og annleis. Eg likar meg best i dei mindre byane, gjerne dei som ligg ved kysten, for der er det som regel strender ogsaa. Men storbyane er og verdt aa faa med seg.

Maten er vanvittig god og det koster ingenting. 50 – 90 000 vietnamesiske dong for ein middag paa restaurant. Det er mellom 15-30 NOK.

Det er veldig rart aa gaa i minibank aa ta ut 1 million vietnamesiske dong! Men saa er det berre 300 NOK. Gaar rundt som millionaerer heile tida :)

No har vi fire byar igjen og besoke i Vietnam for vi kryssar grensa over til Laos. Skal skrive om dei i neste innlegg.

6 tanker om “Vietnam – landet med det rare i

  1. Såg artigt ut. Vietnam er vel det einaste landet der dei brukar moped som lastebil, minibuss, campingbil, traktor, etc… :-)

  2. Hehe, fortalt pappa om mopedbildan dine, han lo godt :) Masse fine bilda, ser du har det fantastisk bra! Æ vil tilbake til Vietnam! Husk på den restauranten i Hanoi, den MÅ du dra på, hete Little Saigon. Her e d kaldt enda buhu, men tok fram sykkelen uka her så våren e like rundt hjørnet!! Godklem <3

    • Ja, Vietnam er kjempebra! Vi kan godt reise tilbake ein gong i lag ;)
      Sikker paa at restauranten ikkje heiter Little Hanoi? Dit skal vi i maara iallefall, og guiden hadde ikkje hoyrt om Little Saigon.. Kor ligg den hen?
      Satser paa at vaaren kjem snart og er godt i gang naar eg kjem heim.
      Klem tilbake <3

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>