Melbourne og Cairns

Etter ei veke i Australia kan eg konkludere med at den einaste likheiten til Afrika er aarstida. Host og regn, men heldigvis varmt. Trass i at det er vel vaatt (her i Cairns) er Australia like bra som eg hadde trudd, og backpackerlivet er herlig!

Eg kom til Melbourne forrige lordag, etter over eitt dogn med flyreise. Hostellet i Melbourne gjorde det ikkje akkurat lettare aa bli kvitt jetlag…


12 sengers dorm, men antall folk som faktisk var paa rommet var langt over. Anja er markor paa bildet for aa demstrere kvar folk som ikkje horte til der sov om nettene. Ut i fraa rot og skrot anslaar eg at det er minst 14 dagar sidan sist det blei vaska der. Folk som skal til Melbourne, styr unna Flinders Station Backpackers!


Kjempekjekt aa treffe Anja igjen!


Det var festival i Melbourne akkurat den helga vi kom


Gratis sightseeing-trikk


Sushi til middag..


…og friterte vaffelpinnar(?) dyppa i flytande sjokolade til dessert..mmm


CAIRNS. Hadde det ikkje vore for regnet hadde det vore perfekt.


Gilligan’s hostell i Cairns hadde ein litt anna standard enn hostellet i Melbourne. Nytt og moderne, fine reine rom, og eiget uteanlegg med basseng og solsenger.. Men argh.. det regnet altsaa!


I Cairns bur det ca 155 000 innbyggarar og av desse er ca 1/3 aborigenere. Mykje av det dei sel som souvinerer her er inspirert av aborigenernes kultur.

Great Barrier Reef

Sjolv om det regna maatte eg faa med meg Great Barrier Reef mens eg var her. Eg blei med paa ein dagstur med seglbaat som stoppa to plassar saa folk kunne snorkle og sjaa paa korallrevet og alle fiskane. Eg saag Nemo! Og mange andre fargerike fiskar og korall. Men dessverre klarte eg ikkje aa slappe heilt av og nyte det der ute i havet. Slik hortes tankane mine ut; ” Aaah, saa fint fint fint..hai hai HAI…neida, slutt, det kjem ikkje hai her…det er fint fint kjempefint.. HAI HAI.. nei FINT!” Nei, det er ikkje saa lett aa berre bestemme seg for aa ikkje vere redd.
Det var nokon av gruppa som sag hai faktisk, men ein heilt ufarlig ein. Heldigvis fikk eg det ikkje med meg for eg var trygt tilbake i baaten..hehe. 

I kveld reiser vi med nattbuss til Airlie og derfra vidare til Noosa. Kryssar fingrar for at vi finn sola der :)

6 tanker om “Melbourne og Cairns

  1. Hei!
    Ser ut som du har det supert i Australia! Fantastisk land! Kan anbefale å besøke Fraser Island, som er ca 3-4 timer nord for Brisbane (om du er i området). Veit ikkje om du har sett det, men du kan lese litt om det fra bloggen vi skreiv i fjor når vi var i Australia også: http://www.storkas.com

    Kos deg vidare! Her regner det…tåke…you know..

    • Åja, hehe, ser no at dåkke har reist både forbi Airlie beach og på vei til Noosa heads? Der var vi og. Då er det kanskje litt for seint med Fraser Island, om du ikkje skal opp igjen (nordover).

      • Fraser Island var ein plan, men vi ombestemte oss. Det blir neste gang eg er i Australia og har meir tid og peng aa bruke. Takk for tips paa blogg :) Akkurat no er vi i Noosa. Koser oss masse! Australia er fantastisk!

    • Ooooo! I aar var det masse kult! Sjolvsagt er eg med! :D Saa viss du skal bestille hytte, saa kan du berre regne meg med. Eg gleda meg allerede! Melbourne var fint ja, skal prove aa faa tatt fleire bilder naar eg er der igjen om ca ei veke :)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>